Virginie Bergeronneau Cuvée Ernestine Brut Nature

Frisk, avancerad och smakrik champagne!

Information om odlaren

Virginie Bergeronneau är en del av champagneodlaren Bergeronneau Marion. Vi tycker att odlaren Bergeronneau Marion är en av de allra mest intressanta odlarna i Champagne och Virginie gör oss inte besvikna den här gången heller. Gården levererar årligen drygt 60.000 st flaskor ädel dryck. Bergeronneau-Marions odlingar ligger i Ville-Dommange, strax söder om Reims. Just Virginies del är endast 5.000 st flaskor. Vingården är ett familjeföretag som drivs av Florent Bergeronneau, vinodlare i andra generationen, tillsammans med sin hustru Veronique (född Marion). Deras barn är nu på väg in i firman som tredje generationen. Man odlar till största del Pinot Noir men har även odling av Chardonnay och Pinot Meunier. Man arbetar med hållbara odlingsmetoder och sedan 2004 är både insekts- och ogräsbekämpningsmedel ersatta med miljövänliga alternativ.

Vår flaska Virginie Bergeronneau Cuvée Ernestine innehåller endast druvor från kvalitetsåret 2018 och trots att det är ett år som är lite för tidigt att utvärdera så talar allt för att det kommer vara ett historiskt bra år. Cuvée Ernestine är inte Millésime-märkt.

Provsmakning

Färg: Vackert champagnefärgad.

Doft: Härligt komplex. Tydlig doft av äpplen, gula, mandelmassa, torkade blommor, krita och en aning brödighet utan att vara särskilt brödig, toner av vanilj.

Smak: Frisk torr och välbalanserad smak med härlig citrus, grillad citron, särskilt i eftersmaken, gröna äpplen.

Innehåll: 50 % Pinot Noir 40 % Pinot Meunier 10 % Chardonnay

Alkoholhalt: 12 %

Dosage: 0 g/liter (Brut Nature/Ultra Brut)

Degorgerad: Oktober 2021

Producent: Virginie Bergeronneau

Importör: Conveija

Pris: 399 kr

Betyg 8,7 av 10

Likt alla champagner vi druckit från familjen Bergeronneau är det här en riktig kvalitetschampagne och vi blir verkligen inte besvikna. Den kommer definitivt bli ännu bättre efter några år i källaren.

Drick till

Detta är en fräsch, avancerad och ganska ung champagne men det är också en champagne som domineras av de blå druvorna vilket gör den till bra matchampagne. Dosagen är som sagt mycket sparsam vilket i kombinatinon med de blå druvorna gör Ernestine till lite av en utmaning när det kommer till att kombinera rätt. Men när man prickar rätt så blir det verkligen rätt. Söta maträtter med en viss sälta som baconlindade dadlar med getost var verkligen en perfekt kombination.

Glas

Vi provade Virginie Bergeronneau Cuvée Ernestine i Zieher Vision Fresh.

Köpa

Virginie Bergeroneasu Cuvée Ernestine finns att beställa via Systembolagets beställningssortiment, Nr 55265.

Lär dig mer om Champagne:

Fakta om Champagne – Torr eller söt?

Fakta om Champagne – Grimman

Fakta om Champagne – Belemnit

Fakta om Champagne – Vad är Champagne?

Champagneglas – Provning

Årgångar – Champagne

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: