Rèmy Massin & Fils Special club 2011

En unik kvalitetschampagne som inte liknar någon annan!

Information om odlaren

Rèmy Massin & Fils är likt de flesta medlemmar i Club Tresors de Champagne (Special club) en äkta kvalitetsodlare. I inte mindre än fem generationer (sen 1865) har familjen odlat druvor och sedan 1974 tillverkar de sin egen champagne istället för att sälja sina druvor. Det här är verkligen en familj med passion för odling och tillverkning av champagne och det märks i deras champagner. Odlingarna ligger i Ville sur Arce i hjärtat av Côte des Bar.

Totalt förfogar Rèmy Massin över 22 ha odlingar varav 75% utgörs av Pinot Noir, 20 % Chardonnay och 5 % Pinot Blanc. Just den här sista druvan är en druva som vi tycker är riktigt intressant och om ni fortsätter läsa bloggen så kommer ni inom kort få mer information om denna bortglömda men ack så goda druva.

Provsmakning

Färg: Solgul.

Bubblor: Centrerade och förhållandevis stora.

Doft: Underbar och unik doft med inslag av gula höstäpplen, blå plommon, vita blommor, plumeria och viss mineralitet.

Smak: Smaken är mild och torr utan att bli uttryckslös. Smaken av blå plommon är tydlig, grape, mineral, mild citrus är mer underordnade. Smaken är likt doften helt underbar och smått unik.

Innehåll: 100 % Pinot Noir

Alkoholhalt: 12 %

Producent: Rèmy Massin

Leverantör: Champagnehuset

Dosage: 5 g/liter

Pris: (vid köpetillfället kostade den 499 kr men det är några år sedan)

Betyg: 9 av 10

Rèmy Massin & Fils Special club 2011 är en i sanning unik champagne och definitivt en av de mest minnesvärda champagner vi någonsin druckit. Den är svår att få tag i men om man lyckas så är det verkligen en champagne som måste testas! Vi har som tur är en extra i källaren och om ni fortsätter läsa våra recensioner i några år så kommer ni kunna läsa om hur den smakar efter några år till i källaren. Det är något vi verkligen ser fram emot för detta är en kvalitetsodlare i sitt esse.

Detta är en vara som tyvärr inte längre kan beställas men man kontaktar leverantören så kanske det går att ordna med privatimport. Är ni en champagneentusiast så är detta något som vi verkligen rekommenderar.

Champagenguiden på Instagram: @champagneguiden

Läs mer om Rèmy Massin Special club 2011 

Rèmy Massin special club 2011 – Mousserande.se

Lär dig mer om Champagne:

Fakta om Champagne – Torr eller söt?

Fakta om Champagne – Grimman

Fakta om Champagne – Belemnit

Fakta om Champagne – Vad är Champagne?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: