Pertois-Moriset Champagne Ostron Millésimé 2011

Elegant sammansatt smak som återfinns hos de skickligaste champagneodlarna!

Information om odlaren

Pertois- Moriset är en familjär odlare som totalt förfogar över 35 ha odlingar men de tillverkar inte egen champagne av allt utan säljer även vidare till hus i närheten. 17 ha odlingar ligger i Côte des Blancs och Grand cru-byn Le Mesnil-sur-oger och det är härifrån druvorna till Ostron 2011 kommer ifrån. Gården drivs av tredje generationen champagneodlare och även om detta är en förhållandevis stor gård så är champagnerna allt annat än masstillverkade. Det här är hantverkschampagne likta alla odlare som ingår i Club Tresors de Champagne eller Special club som man vanligtvis kallar den vinodlarföreningen.

Vi har tidigare både testat och skrivit om Champagne Ostron tidigare men det var inte riktigt samma innehåll i flaskan trots att namnet var det samma. Man har gjort en lite ansiktslyftning både vad gäller buteljen, etiketten och innehållet och det är verkligen inget vi är ledsna för. Snyggt rakt igenom!

Provsmakning

Färg: Blekt ljusgul. Riktigt blek.

Bubblor: Samlad pelare med eleganta små små bubblor.

Doft: Doften är diskret men fantastisk och vi upplever söta toner trots att den är förhållandevis torr. Mandelmassa, russin, dessertvin, melon och färsk ramslök.

Smak: Elegant sammansatt rund smak med mildhet och komplexitet i en underbar kombination! Mogen och frisk på samma gång. Russin, vit frukt, rökiga toner, citrus.

Innehåll: 100 % Chardonnay

Alkoholhalt: 12 %

Producent: Pertois- Moriset

Leverantör: Champagnehuset

Dosage: 5 g/liter

Betyg: 9 av 10

Pris: 326 kr

Champagne Ostron Blanc des Blancs är verkligen en underbart god champagne och vi frågar oss själva om inte detta är en av Systembolagets allra mest prisvärda kvalitetschampagner för tillfället. Vi kan i varje fall inte dra oss någon mer prisvärd BdB och om ni inte testat Champagne Ostron så tycker vi att ni genast ska beställa hem en flaska eller två. Den nya, lite mer exklusiva looken gör också att detta är en trevlig present att ge bort. Vi kommer genast beställa hem en låda för att ha hemma.

Det ska även bli intressant att se hur den smakar om 5-10 år. Då gissar vi att den mognat en aning och att den är ännu godare. Degorgering har skett så sent som i mars 2020 vilket nästan gör den här flaskan lite för omogen för att dricka men det gick som ni läst bra ändå.

Givetvis går Champagne Ostron bra att dricka till den lite lättare måltiden men vi ser den nog helst som en solitär dryck i nästan vilket tillfälle som helst. En perfekt champagne.

Detta är en vara som måste beställas och då är beställningsnumret 82901.

Champagenguiden på Instagram: @champagneguiden

Lär dig mer om Champagne:

Fakta om Champagne – Torr eller söt?

Fakta om Champagne – Grimman

Fakta om Champagne – Belemnit

Fakta om Champagne – Vad är Champagne?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: