Salmon Special Club 2015

Härligt krispig och god kvalitetschampagne!

Information om odlaren

Salmon är Pinot Meunier-experten från  Chaumuzy utanför Reims som odlar druvor och tillverkar champagne sedan tre generationer. Totalt har de odlingar på 10 hektar och inte mindre än 85% innehåller Pinot Meunier. 9% innehåller Pinot Noir och 6% Chardonnay. Varje år tillverkas 100 000 flaskor och likt många av de allra bästa odlarna är de medlemmar i Club Tresors de Champagne, även känt som Special Club. Signifikativt för Salmons champagner är en renhet och en förstklassig kvalitet. Salmon producerar smakfulla champagner med fin rundhet och fruktighet. Deras Special Clubs utmärker sig även genom zero dosage.

Salmon Special Club 2015 är likt de flesta Special Club:er en unik flaska och totalt skapades endast 2.541 st flaskor. Det är i sanning en ynnest att några av dem letat sig ända upp hit till kalla Sverige och erbjuds på Systembolaget.

Provsmakning

Färg: Rödskimrande, nästan som en riktigt ljus roséchampagne.

Bubblor: Små små, stilla bubblor.

Doft: Doftrik, röda äpplen, krita, aprikos härligt fruktig doft!

Smak: Mild och samtidigt komplex smak med mogna röda äpplen, viss ek och rökighet samt persika. Den låga dosagen återspeglas tydligt i smaken.

Innehåll: 70 % Pinot Meunier 30 % Chardonnay.

Alkoholhalt: 12,5 %

Dosage: 0 g/liter

Degorgerad: Januari 2022

Producent: Salmon

Importör: Winetastic

Pris: 675 kr

Betyg 9 av 10

Likt alla Special Club är Salmon Special Club 2015 en riktig kvalitetschampagne, det känns lång väg att det här är ett förstklassigt hantverk! Smak och doft är sådär perfekta som bara en riktigt fin champagne kan vara. Krispig och ung och går fint att dricka redan nu men vi förväntar oss faktiskt stordåd av den här champagnen om ett 10-tal år.

Drick till

Salmon Special Club 2015 är en härlig välsmakande champagne och den gör sig utmärkt som sällskap till den lite lättare, ljusare måltiden. Lätt lagrad ost, vit fisk eller kyckling. Vi förväntar oss att mognaden kommer bidra till en djupare smak vilket också skapar möjligheter för att passa till lite tyngre maträtter.

Glas

Vi provade Salmon Special Club 2015 i de Österrikiska glasen X.

Köpa

Salmon Special Club 2015 finns just nu att beställa hos Systembolagets beställningstjänst men den lär vara slut in om några veckor så ni som vill köpa får skynda er. Numret är 73103.

Champagneguiden på Instagram: @champagneguiden

Lär dig mer om Champagne:

Fakta om Champagne – Torr eller söt?

Fakta om Champagne – Grimman

Fakta om Champagne – Belemnit

Fakta om Champagne – Vad är Champagne?

Champagneglas – Provning

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: