Perrier-Jouët Blanc de Blanc

Fräsch, vacker och underbart god!

Information om huset

Perrier-Jouët är ett anrikt hus som grundades redan 1811 av Pierre-Nicolas Perrier och Rose-Adélaide Jouët. Redan från början fanns en stor passion för design och för naturen och det ser vi ju spår av i den här vackra flaskan. Både på insidan och på utsidan. Flaskans, och Perrier-Jouëts, signatur är daterad 1902 och skapades av den berömde konstnären Emile Gallé. Dessa anemoner är en av champagnevärldens mest kända signaturer. På tal om signaturer så är det chardonnay som är husets signatur-druva och många av deras champagner utgår från just chardonnay.

Provsmakning

Färg: Mycket ljust gul. Nästan vit.

Bubblor: Många små bubblor.

Doft: Doftrik med en frisk doft av citrus, rabarber, gröna päron, mineralitet och vit grapefrukt. Givetvis är de för Perrier-Jouët så karaktäristiska doften av liljor, vanilj och kaprifol närvarande.

Smak: Frisk, komplex och underbar! Balansen är nästintill perfekt och den brödiga smaken av mandelmassa, citrus och tropisk frukt i eftersmaken lämnar oss med en fantastisk känsla.

Innehåll: 100 % Chardonnay

Alkoholhalt: 12 %

Producent: Perrier-Jouët

Leverantör: Pernor Ricard Sweden AB

Pris: 660 kr

Betyg 9 av 10

Återigen får vi förmånen att avnjuta en flaska från Perrier-Jouët som inte bara är vacker som en dag, den smakar minst lika gott som den ser ut också! Perrier-Jouët har haft 200 år på sig att förfina sina metoder och det märks att de utnyttjat tiden maximalt för det här är klass rakt igenom! Ser ni en flaska Perrier-Jouët Blanc de Blanc så köp den! Den klarar sig gott och väl 10 år i källaren om ni inte har lust att dricka den just nu.

Det faktum att presentförpackningen är en av de vackrare vi sett gör att vi även rekommenderar den som en fin present till den vin- eller champagneintresserade jubilaren

Drick till

Sommarfestens välkomstbubbel blir kanske inte finare än så här så om ni ska bjuda på en riktigt påkostad fest är detta vad vi rekommenderar. Finare än så här blir det nästan inte. Som måltidsdryck gör den här champagnen inte heller bort sig. Speciellt inte till kallskuret, lufttorkad skinka/salami eller liknande.

Glas

Vi provade Perrier-Jouët Blanc de Blanc i Lehmann Absolus 38 cl.

Detta en champagne som i dagläget inte finns att köpa i Sverige men det går att beställa via vissa internationella sidor och på många flygplatser mm finns den faktiskt på hyllan och vi ger den en solklar köprekommendation så hittar ni en så köp den. Eller två.

Champagneguiden på Instagram: @champagneguiden

Lär dig mer om Champagne:

Fakta om Champagne – Torr eller söt?

Fakta om Champagne – Grimman

Fakta om Champagne – Belemnit

Fakta om Champagne – Vad är Champagne?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: