Laurent Perrier Ultra brut

Komplex och perfekt mogen kvalitetschampagne!

Information om odlaren.

Laurent Perrier är med sina drygt 7 miljoner sålda flaskor per år en av de verkliga jättarna inom champagne-tillverkning. Huset är ett klassiskt Champagnehus med anor från 1812. Nuvarande familj köpte huset 1939. Totalt ligger drygt 40 miljoner flaskor champagne på lagring i husets källare.

Laurent Perrier är som sagt en riktig jätte inom Champagnetillverkning och det är inte den typen av Champagne vi vanligtvis dricker men det behöver definitivt inte betyda att de inte är bra. Och så är det faktiskt i det här fallet. Detta är en mycket god Champagne trots att den tillverkas i så stor volym. Intressant fakta om Laurent Perrier är också att de varit ett riktigt innovativt Champagnehus och det är de som startade trenden att skapa Rosé genom att macarera de röda druvorna. Tidigare hade man blandat i lite rött vin för att få roséchampagne. De var även tidiga med att inför stålfat i tillverkningsprocessen vilket senare blivit en standard i branschen. Även denna champagne har en historia i och med att Laurent Perrier var en av förgrundsfigurerna till just den här typen av champagne helt utan tillsatt socker.

Provsmakning

Färg: Blekt gul med tydliga gröna toner.

Bubblor: Ivriga små bubblor som stiger mot ytan i vackra rader.

Doft: Doften är förhållandevis mild med inslag av citrus, melon och ramslök.

Smak: Torr komplex smak med hög syra och tydliga inslag av mineralitet, melon och Lakrits.

Innehåll: 55 % Chardonnay 45 % Pinot Noir

Alkoholhalt: 12 %

Dosage: 0 g/liter

Producent: Laurent Perrier

Leverantör: Altia SwedenAB

Pris: 569 kr

Betyg: 8,5 av 10

En härligt annorlunda champagne som vi lagrat i egen källare i drygt tre års tid vilket sannolikt kan bidra till den lite speciella smaken. Detta är ingen champagne som är avsedd att lagras någon längre tid och vi anser att vi gjorde helt rätt som lagrade den en aning längre än planerat.

Smaken är som sagt annorlunda men mycket god och trots det aningen höga priset kan vi definitivt tänka oss att köpa hem Laurent Perrier Ultra brut igen.

Drick till

Det här är en helt perfekt välkomstchampagne för den lite finare tillställningen. Det största problemet med det är att det krävs vin av hög kvalitet resten av kvällen. Självklart fungerar denna champagne även till skaldjur och vitt kött.

Detta en vara som måste beställas och Systembolagets artikelnummer är 87340.

Champagenguiden på Instagram: @champagneguiden

Lär dig mer om Champagne:

Fakta om Champagne – Torr eller söt?

Fakta om Champagne – Grimman

Fakta om Champagne – Belemnit

Fakta om Champagne – Vad är Champagne?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: