Gosset-Brabant Tradition Brut

En i sanning doftrik champagne!

Information om odlaren

Gosset-Brabant är en förhållandevis liten odlare med spridda odlingar i Aÿ, Maruil sur Aÿ och Avenay Val-d´r och Côte-des-blancs. Totalt har de ca 15 hektar odlingar fördelat på 75 % Pinot Noir, 10 % Pinot Meunier och 15 % Chardonnay. Historien sträcker sig 4 århundraden tillbaka i tiden då förfadern till nuvarande champagnetillverkare startade familjens druvodlingar 1584. Själva varumärket Gosset-Brabant startades på 1930-talet och nu för tiden är det Michel och Christian som står för odlingen och vinifieringen. Odlingarna består av både Grand Cru och Premier Cru.

Provsmakning

Färg: Gul med röda inslag. Guldröd.

Bubblor: Många små ivriga bubblor, centrerade i glaset.

Doft: Komplex och doftrik. Röda äpplen, röda bär, pelargonia, jordighet, vaniljkola.

Smak: Mild och älbalanserad smak med viss brödighet, inslag av äpple och pelargonia.

Innehåll: 70 % Pinot Noir 20 % Chardonnay 10 % Pinot Meunier

Alkoholhalt: 12,5 %

Årgång: NV

Producent: Gosset-Brabant

Leverantör: W & B AB

Pris: 399 kr

Betyg: 7,5 av 10

Gosset-Brabants standardchampagne Tradition ger en bra sammanfattning av gårdens druvor och återpeglar med övertygande tydlighet hur odlingarna ser ut. Champagnen är välbalanserad, brödig och doftar underbart gott. Kort sagt en riktigt trevlig kvalitetschampagne och ett mycket bra alternativ till de dussinchampagner som man normalt hittar på hyllan på systembolaget. Drick gärna i stora glas då doften är både kraftigare och mer komplex än smaken, som faktiskt är förhållandevis mild.

Drick till

Perfekt som aperitif eller till den inte allt för kryddstarka fiskrätten. Helt klart är detta en champagne som klarar sig bra utan mat och vi rekommenderar verkligen att passar på att njuta av den underbara doften.

Detta en vara som tyvärr inte längre kan beställas från Systembolaget men om den dyker upp igen ska vi försöka uppdatera med ett beställningsnummer.

Champagenguiden på Instagram: @champagneguiden

Lär dig mer om Champagne:

Fakta om Champagne – Torr eller söt?

Fakta om Champagne – Grimman

Fakta om Champagne – Belemnit

Fakta om Champagne – Vad är Champagne?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: