Remy Massin Special Club 2014 Pinot Blanc

En välgjord och perfekt balanserad champagne!

 

Information om odlaren

Alla odlare som ingår i det så kallade Special Club-nätverket (Club Trésors de Champagne) är odlare av yttersta kvalitet och Remy Massin är inget undantag. Begreppet Special Club myntades 1971 när ett gäng mindre odlare gick samman för att skapa en motpol till de stora husen som till synes hade tagit greppet om segmentet prestigechampagne. Med Special Club skulle man gemensamt marknadsföra sina bästa champagner. Totalt ingår 27 olika odlare i sammanslutningen och all champagne som levereras i en låda och flaska märkt Special Club är en dryck av 100 % kvalité.

Rémy Massin är en familjeodlare där femte generationen idag bedriver verksamheten på de 20 hektar odlingar som man förfogar över. 75 % av odlingarna består av Pinot Noir, 20 % av Chardonnay och 5 % Pinot Blanc. De har alltså valt den lite udda druvan Pinot Blanc istället för den mer traditionella Pinot Meunier vilket vi uppskattar mycket. Pinot Blanc är stora druvor och de är därmed känsliga och svåra. Pinot Blanc är egentligen en färgmutation och en grön släkting till den halvgröna Pinot Gris och den blå Pinot Noir.

Rémy Massins odlingar ligger i Côtes des Bar, närmare bestämt Ville-sur-Acre och här nere i de södra delarna består jordmånen av en ganska lerig jordmån med mycket kalk.

Provsmakning

Färg: Blekt gul. Nästan vit.

Bubblor: Väldigt små eleganta bubblor.

Doft: Likt de flesta champagner bestående av Pinot Blanc är detta en aromatisk champagne. Mild och komplex med underbara dofter. Gröna äpplen, mineralitet och apelsin.

Smak: Torr syrlig smak med tydliga inslag, om än milda, inslag av citrus. Gröna, gula äpplen, nötighet och mandelmassa i eftersmaken.

Innehåll: 100 % Pinot Blanc

Alkoholhalt: 12 %

Dosage: 0,5 g/liter

Producent: Rémy Massin

Leverantör: Champagnehuset

Pris: 686 kr

Betyg 9 av 10

Rémy Massin Special Club 2014 Pinot Blanc är en riktigt riktigt god och välgjord champagne och vi är inte främmande för att detta kommer vara en 10:a när vi dricker vår nästa flaska som vi köpte samtidigt för sannolikt blir den bättre med tiden. Vi ångrar redan att vi inte beställde fler. Välgjord och perfekt balanserad champagne!

Drick till

Välkomstbubbel av det här slaget har vi nog aldrig hört talas om men ska man ha en riktigt trevlig tillställning så skulle i alla fall inte Rémy Massin Special Club 2014 Pinot Blanc göra bort sig men den klarar såklart även lite tilltugg. Gärna lite lättare och ljusa tilltugg.

 

Glas

Vi provade Rémy Massin Special Club 2014 Pinot Blanc i Spigelau Authentis.

Detta en vara som måste privatimporteras och vi är osäkra på att det finns fler att tillgå men Rémy Massin Special Club 2015 Pinot Blanc säljs på systembolaget med beställningsnummer 97403.

Champagneguiden på Instagram: @champagneguiden

Lär dig mer om Champagne:

Fakta om Champagne – Torr eller söt?

Fakta om Champagne – Grimman

Fakta om Champagne – Belemnit

Fakta om Champagne – Vad är Champagne?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: