Gallimard Pére et Fils Cuvée Reserve

Välkomnande champagne i vacker färg.

Information om huset

Gallimard Pére et Fils är en liten odlare som kompletterar sina 12,5 hektar odlingar med att köpa in lite druvor från grannodlingarna och när vi träffade dem frågade vi om dom är en odlare eller ett hus. Champagnen är ju märkt med NM. Och fick svaret att dom är odlare i hjärtat men att dom köper en del druvor. Detta är också den känslan som Gallimard Pére et Fils lämnar oss med. Det här är sjätte generationen vinodlare.

Totalt tillverkar dom ca 130.000 st flaskor om året och den absoluta merparten är cuvée Réserve. Om ni får chansen så rekommenderar vi verkligen att ni även testar deras övriga champagner. Dom är lite svåra att få tag i i Sverige men om det går så rekommenderar vi det verkligen. Bland annat har dom en champagne lagrad på terracottafat vilket är lite kul. 

Provsmakning

Färg: Rödskimrande guld. Nästan som rosé.

Bubblor: Små, stilla lugna bubblor.

Doft: Mineralrik doft med inslag av blodgrape, brödighet, fläder och päron,

Smak: Fruktig och samtidigt brödig smak med inslag av grapefrukt, omogna röda äpplen.

Innehåll: 100 % Pinot Noir

Alkoholhalt: 12 %

Dosage: 8 g/liter

Producent: Gallimard Pére et Fils

Leverantör: Kollektivet Dryckeshandel AB

Pris: 295 kr

Betyg: 7 av 10

En fräsch och precis lagom komplex champagne som passar de allra flesta tillfällen. Smaken återspeglar marken där druvorna vuxit och man kan riktigt känna Cotes des Bar-smaken i den. En komplex champagne som inte är svår utan tvärtom väldigt välkomnande.

Drick till

Fungerar fint som välkomstbubbel men det går även att dricka till den lite enklare måltiden. 

Gallimard Pére et Fils Cuvée Réservé beställs via systembolaget och tyvärr går den bara att beställa i förpackningar om 6 st. Vill man prova den och befinner sig i Göteborg så går det bra att besöka Champagnebaren och prova. Där finns den på glas och det här är för övrigt ett ställe som är väl värt ett besök. Artikelnumret är 79215.

Champagenguiden på Instagram: @champagneguiden

Lär dig mer om Champagne:

Fakta om Champagne – Torr eller söt?

Fakta om Champagne – Grimman

Fakta om Champagne – Belemnit

Fakta om Champagne – Vad är Champagne?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: