F.Bergeronneau Marion Rosé de Saignée

Välbalanserad syra och härlig sötma i en härlig kombination!

Information om odlaren

Champagne Bergeronneau-Marion är  en odlare med odlingar i Ville-Dommange, strax söder om Reims. Vingården är ett familjeföretag som drivs av Florent Bergeronneau, vinodlare i andra generationen, tillsammans med sin hustru Veronique (född Marion). Deras barn är nu på väg in i firman som tredje generationen. Firmans odlingar finns i Montagne de Reims och upp mot St. Thierry-massivet nordväst om Reims. Man odlar till största del Pinot Noir men har även odling av Chardonnay och Pinot Meunier. Man arbetar med hållbara odlingsmetoder och sedan 2004 är både insekts- och ogräsbekämpningsmedel ersatta med miljövänliga alternativ.

Större delen av odlingarna är klassade som Premier Cru och flera av företagets andra viner har erhållit internationella priser och uppmärksamhet. Idag producerar Bergeronneau-Marion 60 000 flaskor. Den största delen av produktionen säljs i Frankrike, men man har även export till Österrike och Italien. Och såklart Sverige.

Rosé de saignée innehåller bara druvor från 2015 men är inte årgångsklassad vilket gör att detta är en champagne som går att lagra några år men den är så god att vi har svårt att inte avnjuta den ung!

Provsmakning

Färg: Mörkt röd.

Bubblor: Många små lugna bubblor.

Doft: Härligt fruktig doft med inslag av rabarber, röda vinbär, persika, vanilj och en viss mineralitet.

Smak: Välbalanserad syra/sötma och förhållandevis lång eftersmak. Röda bär, jordgubbar och russin.

Innehåll: 100 % Pinot Noir

Alkoholhalt: 12 %

Dosage: 8 g/liter

Producent: F.Bergeronneau

Leverantör: Conveija

Pris: 429 kr

Betyg: 8,5 av 10

En odlare av den typ som vi verkligen gillar, en liten familjeodlare som verkligen levererar en champagne som lever upp till den kvalitet som vi uppskattar vilket inte är någon nyhet. Vi har provat de flesta av F.Bergeronneaus champagner och det är vanligtvis kvalitet rakt igenom och detta är inget undantag även om Rose de Saignée inte är lika komplex som vissa av deras andra champagner.

Drick till

Rose de saignée passar fantastiskt till välkomstbubbel till den lite finare sommarfesten, chips med löjrom och gräddfil eller snittar.

Detta en vara som måste beställas och beställningsnumret är 77278. Inom några dagar kan den hämtas på ert lokala systembolag och det är det värt!

Champagenguiden på Instagram: @champagneguiden

Lär dig mer om Champagne:

Fakta om Champagne – Torr eller söt?

Fakta om Champagne – Grimman

Fakta om Champagne – Belemnit

Fakta om Champagne – Vad är Champagne?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: