Champagneglas för picknicken

Sommaren är här och förhoppningsvis har vi ett par månader framför oss med härliga stunder, kanske blir det både picknick och fest. Vilket kanske innebär att det kommer njutas av härliga drycker utomhus. Vi hade nöjet för ett litet tag sen att prova Govinos okrossbara champagneglas gjorda av plast. Glasen kallas Flûteglas och har flöjtform som enligt tillverkaren passar utmärkt till mousserande drycker då formen gör att bubblorna bibehålls. De tillverkas av Tritan och är helt doftfria. Glaset är tunt och försett med ett ergonomiskt tumgrepp som gör att glaset känns bra i handen. Tack vare den rundade botten står glasen stadigt på underlaget. Vid provtillfället drack vi en champagne från Mathelin och vi blev imponerade av glasen då de inte alls påminner om något vanligt plastglas. Definitivt de perfekta champagneglasen för picknicken eller festen!

Glaset går att återanvända och tål även att diskas i övre delen av diskmaskinen. De är också återvinningsbara och BPA fria. Govino passar alla tillfällen och finns i ett flertal modeller så som öl- och vinglas bland annat.

Det var i Los Angeles, Napa Valley där Joseph T. Perrulli och Boyd Willat såg ett behov av ett professionellt vinprovarglas och tillsammans med vintillverkare och sommelier arbetade de fram en design. Vid lanseringen år 2008 kunde de inte ana att det ergonomiska patenterade tumgreppet och deras design skulle belöna dem med åtskilliga priser och att Govino skulle säljas i flera delar av världen. Glasens användningsområde sträcker sig långt utanför vinprovning.
Läs mer om vår provning av champagneglas.
Champagneguiden på Instagram: @champagneguiden
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: