Patrick Soutiran Brut Rosé Grand Cru

Patrick Soutiran – en smaksensation!

Efter att en bekant besökt Champagne fick vi en flaska från intressanta odlaren Patrick Soutiran. Bekanten gjorde ett spontanbesök på egendomen hon köpte endast ett fåtal flaskor vilket vi tycker är synd för annars hade vi lagt bud på resterande flaskor direkt.
Patrick Soutiran är en liten Grand Cru-klassad odlare som drivits av samma familj i fem generationer. Just den typen av odlare som vi gillar med andra ord och det har i ärlighetens namn varit ganska svårt att få fram information om dem. Kanske är de fullt upptagna med att tillverka Champagne och kanske är de duktiga marknadsförare som odlar myten om de är svåra att hitta information om. Patrick Soutiran ligger i byn Ambonnay som är en av de allra mest ansedda byarna i Champagne. Bland annat hämtar Krug sina exklusivaste druvor från den här byn. Speciellt Pinot Noir växer väldigt fint på Ambonnays södersluttningar.

Provsmakning

Bubblor: Många små eleganta bubblor som stilla stiger mot glasets öppning.
Färg: Vackert roströd med inslag av aprikos.
Doft: Detta är en mycket doftrik Champagne som för tankarna till mogen frukt (på gränsen till övermogen), russin, dessertvin.
Smak: Smaken är förrädiskt torr och frisk samtidigt som den har en oväntat mogen smak för en så här ung Champagne. Även i smaken återkommer kopplingen till russin och dessertvin som vi kände i doften och även om doften var riktigt riktigt fin så överträffas den ändå av smaken. Det här är en god Champagne!
Innehåll: Chardonnay 90 % Pinot Noir 10 %
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Patrick Soutiran
Socker: 11-12 g/l
Pris: 23 Euro

Betyg 9/10

Såväl doften som smaken får i det närmaste klassas som en smaksensation. Det här är en riktigt god Champagne som passar till såväl minglet som till en måltid eller en efterrätt. Vårt råd till er som läser är kort och gott: Om ni hittar en flaska Patrich Soutiran Brut Rosé – köp den!
ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: