Bergeronneau Marion Blanc de Blancs Fût de Chêne

Så där härligt torr och syrlig som bara en riktigt fin Blanc de blanc kan vara.

Dags att testa ytterligare en av de underbara Champagnerna från Bergeronneau-Marion. Den här gången är det Blanc de Blancs Fût de Chêne som ska provas. Beställd via det fantastiska beställningssortimentet och levererad till vårt lokala systembolag på några få dagar. Riktigt bra service faktiskt.
Det här är en dryck som lagrats på ekfat under den första jäsningen och det är en metod som ofta faller oss i smaken. Fût de Chêne är en Champagne med 100 % Chardonnay och det syns redan på flaskan. En flaska som för övrigt är den vackraste vi någonsin druckit. Riktigt fin!

Provsmakning


Bubblor: Många små ivriga bubblor med vacker spridning. Bubblorna var så ivriga att de skummade.
Färg: Vackert gul i blek ton som för tankarna till guld.
Doft: Dofter av aprikoser och russin är de tydligaste men vi känner även inslag av brödiga toner. Även mogen frukt, vinteräpplen kan skönjas.
Smak: Torr och frisk smak med en rejält syrlighet som balanserar vackert  på rätt sida av gränsen mot att benämnas sur.  Smaken för nästan tankarna till godis och detta är verkligen en Champagne som är lika god som godis. En äkta Blanc de blanc!
Innehåll: Chardonnay 100 %
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Bergeronneau-Marion
Leverantör: Conveija
Socker: 9 g/liter
Pris: 399 kr

Betyg 8 av 10

Bergeronneau-Marion  Blanc de Blancs Fût de Chêne är så där härligt torr och syrlig som bara en riktigt fin Blanc de blanc kan vara. Det tillverkaren fångat i den här flaskan är inget mindre än den klassiska smaken av Champagne. Ekfaten ger en extra dimension till en redan god Champagne och 399 kr för den här flaskan är verkligen ett fynd!
Hade vi betygsatt designen hade betyget blivit 10 av 10 för det här är den vackraste flaska vi sett. Gillar man Blanc de blanc är detta ett kockrent köp.
Beställningsnummer: 77326
ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: