La Chouette de Champillon Brut

En god vardagschampagne för alla tillfällen!


Vid en genomgång av Systembolagets olika Champagner snubblade vi över en riktig goding! Vi kollade såklart upp Champagnen innan vi beställde och det visade sig att La Chouette de  Champillon har rönt stora framgångar i främst Norden och Finland de senaste åren. Vi tyckte det vi läste såg intressant ut och köpte hem ett par flaskor för att testa. Champagnen är en så kallad Blanc de Noir vilket innebär att flaskan innehåller enbart blå druvor. I det här fallet är det Pinot Meunier och Pinot Noir med en övervikt av den sistnämnda.
La Chouette tillverkas av Champagenhuset Autréau de Champillon. Detta är ett hus med förhållandevis stora odlingar (35 hektar) även om de inte kan mäta sig med de stora jättarna. Gården och marken harbrukats av familjen sedan 1670.

Provsmakning

Bubblor: Många snabba bubblor, perfekt fördelade i glaset.
Färg: Lust, nästan blekt gyllengul, nästan lite väl ljus för att innehålla enbart blå druvor.
Doft: Frisk doft med tydliga inslag av gröna äpplen och päron. Doften är ljuvligt mild och har även inslag av grapefrukt och mineral (belemnit).
Smak: Torr, mycket frisk, syrlig smak av knappt mogen frukt. De gröna äpplen och grapefrukten från doften kommer igen i smaken. Mycket god smak!
Innehåll: 60 % Pinot Noir, 40 % Pinot Meunier 
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Auréau de Champillon
Leverantör: Sophronie AB
Socker: 6 g/liter
Pris: 239 kr

Betyg: 8 av 10

Det här är en god och förhållandevis enkel Champagne och lägger man med det fantastiska priset i ekvationen så borde den egentligen snubblat upp ett hack på skalan. Detta är definitivt en Champagne som vi kommer köpa hem ett antal flaskor av för att ha att bjuda på på den lite enklare festen eller tillvardags eller ge bort. Och frågan är om inte det är så som den här Champagnen gör sig bäst. Den har en vacker flaska och etikett som matchar innehållet på ett bra vis. Dessutom smakar den gott utan att kräva för mycket av den som dricker den. Passar till alla helt enkelt.
La Chouette de Champillon finns att beställa via systembolagets utomordentliga beställningstjänst. Levereras till vald butik inom 8 arbetsdagar. Ofta inom 4-5 dagar. Det verkar dessutom som om några systembolag (4 st) har drycken på hyllan.

Beställningsnummer: 77366

ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: