Alain Bedel Demi Sec

En Champagne för desserten!

Det har blivit dags att testa den första Demi Sec-champagnen här på Champagneguiden och vi har köpt några flaskor av Alain Bedels Demi Sec. Vi har tidigare druckit en och annan söt Champagne men det här är första gången vi gör ett riktigt test av den här sortens Champagne. Som älskare av både sötsaker och dessertvin är det här en definitiv vinnare i vår bok, det visste vi mer eller mindre från början.
Alain Bedel är en odlare i Champagne som både odlar och tillverkar sin Champagne själva. Därför är också deras flaskor märkta med RM som betyder récoltant manipulant. Familjen Bedel har odlat samma mark sedan 1500-talet men det var först på 1950-talet som de startade med Champagnetillverkning. Ett äkta familjeföretag med andra ord och de har varit mycket sparsamma med marknadsföringen vilket är en av anledningarna till att inga av deras Champagner går att beställa via systembolaget. Lite synd tycker vi. Totalt äger Alain Bedel 7 ha odlingar vilket gör dem till en förhållandevis liten odlare. De använder trädpress i tilverkningen.

Provsmakning

Bubblor Många, medelsmå, centrerade till mitten av glaset utan att stiga i rader som många andra.
Färg: Mörkt guldig.
Doft: En förhållandevis tung, mogen och fruktig doft med inslag av russin, dessertvin, sötma. Champagnes egna mjölnare (Pinot Meunier) känns tydligt i doften.
Smak: Fyllig, len och söt smak med inslag av mogen frukt och dessertvin. Detta är en Champagne man vill dricka till desserten!
Innehåll: Pinot Meunier 85 %, Pinot Noir 10 %, Chardonnay 5 %
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Alain Bedel
Leverantör: Topwines
Socker: 16 g/liter
Pris: 473 kr

Betyg: 7,5 av 10

Alain Bedel Demi Sec är en riktigt söt Champagne och den torra, syrliga smak som vi är vana vid från de flesta Champagner lyser med sin frånvaro. Det här är en riktigt söt Champagne som kräver rätt tillfälle och eventuellt även rätt person. 
ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden
Annons

En tanke på “Alain Bedel Demi Sec

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: