Diebolt-Vallois brut

Populär Champagne med både stil och smak!
Det här är en klassisk Champagne som vi druckit vid ett flertal tillfällen men vi har faktiskt inte testat den på riktigt tidigare. Diebolt-Vallois brut är en populär Champagne som syns ofta på sociala medier. Dels beror det såklart på att den är vacker att se på men sannolikt även att den har en bra kombination av god smak och attraktivt prisläge. Inte för billig så den känns för enkel och inte heller för dyr så att man inte har råd.

Diebolt-Vallois är ett Champagnehus beläget i Cramant i Côte des Blancs. Här har man de perfekta förutsättningarna för att odla framförallt Chardonnay. Och det är just Chardonnay som är Diebolt-Vallois specialitet. Själva familjerna Diebolt och Vallois har sedan 1800-talet odlat druvor i Champagne men det var först 1978 som de gjorde förändringar och startade den gård och det Champagnehus de är idag.

Provsmakning

Bubblor: Många, eleganta och medelstora bubblor. Eleganta.
Färg: En färg nom närmast påminner om blekt guld. Den vackra färgen av 100 % Chardonnay.
Doft: Doften av blommor och främst Pelargonia är framträdande men även jord, grapefruktoch persika kan kännas i doften som är kraftig.
Smak: En len smak av den godaste Champagnen möter munnen när vi smakar på Diebolt-Vallois brut. Smaken är väl balanserad, rund och även här återkommer den söta smaken av blommor. Flaskan pryds av blommor och blommor är något som även återfinns i både smak och doft.
Innehåll: Chardonnay 100 % (Blanc de Blancs)
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Diebolt-Vallois
Leverantör: Prime Wine Sweden AB
Socker: 6 g/liter 
Pris: 389 kr

Betyg: 9 av 10

Detta är en väldigt god Champagne som likt de flesta Blanc de Blancs är en populär dryck för sommarfesten.  Diebolt-Vallois brut är så lättdrucken att det nästan blir farligt. Detta är inte någon tung Champagne för middagen utan snarare en ”drickchampagne”  som med fördel kan drickas utan tilltug eller mat. Flaskan är vacker som en dag och det här är Champagne som förmedlar stil och smak såväl invändigt som utvändigt!
Diebolt-Vallois brut finns oftast på hyllan och är faktiskt en av de få hyll-champagner som vi kan tänka oss att köpa emellanåt. Står ni i valet och kvalet mellan att köpa en Diebolt-Vallois brut eller an Moet (de ligger i samma prisklass) så är det här definitivt det val ni ska välja!

Det faktum att den här flaskan har orden NM på etiketten visar att det här är produkten av en Champagnehus till skillnad från de odlare som vi vanligen dricker ifrån men vi blir inte besvikna.

(Beställningsnummer: 7723)

Läs mer:
Fakta om Chapmagne

ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: