Bernard Robert Reservé

”Som en riktigt god Cava, fast godare”

Bernard Robert Reservé går att beställa via Systembolagets beställningstjänst men det går bara lådor om 6 st flaskor. En vän hade beställt en låda och vi fick chansen att smaka på en av flaskorna.
Bubblor Många och väldigt kvicka små bubblor.
Färg Likt all Champagne är den här drycken gyllengul och går lite åt det mörkare hållet. Klassisk Pinot Noir-färg helt enkelt.
Doft Här hittar vi äpplen, vanilj, mogen frukt och en svag doft av russin. Doften är inte så stark utan snarare mild. 
Smak: Likt doften är smaken förhållandevis mild, nästan alldaglig vilket inte är ett jättebra betyg för en Champagne. Vi känner smaker av mogna äpplen, nästan övermogna i eftersmaken. Smaken är fruktig och god. Här har vi en Champagne som smakar likt en traditionell Champagne. Inga konstigheter.
Innehåll 80% Pinot Noir 20% Chardonnay 20 % Pinot Meunier
Alkoholhalt 12 %
Producent Bernard Robert
Leverantör Forssén & Öberg
Pris 199 kr
Betyg 7/10
Nummer på systembolaget 79921
Sammanfattnignsvis kan vi konstatera att det här är en Champagne som är godare än de flesta ”hyll-champagner” som står på de allra flesta Systembolag men den sticker inte ut särskilt som någon exceptionell smaksensation. Det kanske man inte kan förvänta sig heller när man köper en Champagne som kostar lika mycket som två kebabpizzor? Smaken är mild, lite väl mild för att kunna konkurrera om de högre betygen. Vi får helt enkelt testa Bernard Roberts lite mer påkostade Champagner och se om de faller oss i smaken för det här är en riktigt god Champagne för att vara en standardchampagne.

Vi skulle kunna se det här som en Champagne som konkurrerar med de finaste dryckerna från olika Cava- och Proseccoproducenter och i det ljuset är det här en mycket god dryck. Vi skulle även kunna tänka oss att beställa hem någon låda för att säkerställa ett basutbud när det kommer till Champgne.
ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: