José Michel & fils Traditon brut

Ung frisk och fruktig champagne!

Vi fortsätter vår ambition att testa de nya champagner som introduceras på Systembolaget och den här gången är det Special club-odlaren José Michel & fils som levererar en riktigt trevlig upplevelse i sin instegschamapagne Tradition. Säljstart för den här flaskan var så sent som i början av april 2020 och när vi dricker den tycker vi verkligen att det är synd att Champagnehuset väntat så länge med att introducera den på den svenska marknaden.

Odlaren José Michel & fils är en trevlig liten familjeodlare med odlingar i Pinot Meunier-vänliga Moussy och mycket riktigt så odlar man inte mindre än 45 % Pinot Meunier. Resterande oldingar innehåller 45 % Chardonnay och 10 % Pinot Noir. Totalt tillverkar de ca 90.000 flaskor per år på sina 10 hektar strax utanför Epernay. Gården har producerat druvor sedan 1847.

Provsmakning

Färg: Ljust ljust gul. Blekt gul på ett friskt och ungt vis. Det här är sannolikt den ljusaste champagne vi provat.
Bubblor: Rikligt med medelsmå bubblor som ivrigt söker sig mot ytan.
Doft: Doften av krita är tydlig och vi finner även doften av grapefrukt, pelargonia och inslag av viol.
Smak: Smaken är frisk och fruktig och samtidigt torr trots dosagen på 9 gram/liter. Vi känner den klassiska Pinot Meuniersmaken grapefrukt i såväl smak som eftersmak och vita vinbär och citrus är också smaker som gör sig gällande.
Innehåll: 70 % Pinot Meunier 30 % Chardonnay
Alkoholhalt: 12 %
Producent: José Michel
Leverantör: Champagnehuset
Socker: 9 g/liter
Pris: 326 kr

Betyg: 7 av 10

José Michel & fils Brut Traditon är en förhållandevis enkel champagne utan att för den sakens skull vara dålig på något sätt. Den kunde vara en aning mer komplex men i prisklassen strax över 300 kr ska man inte förvänta sig några stordåd. Vill man ha lite med komplexitet har odlaren José Michel ett par riktigt trevliga prestige-cuvéer som man kan testa.
José Michel & fils Tradition Brut passar utmärkt som välkomstbubbel, aperitif eller till enklare snacks. Kort sagt ett mycket trevligt vardagsbubbel för en vettig peng.

-Som vanligt är detta en var som måste beställas och numret är 79109
Champagneguiden på Instagram: @champagneguiden
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: