Bergeronneau Marion Cuveé Prestige Blanc de Noir

En ny bekantskap som vi hoppas kunna beställa inom kort!

Champagne Bergeronneau-Marion är  en odlare med odlingar i Ville-Dommange, strax söder om Reims. Vingården är ett familjeföretag som drivs av Florent Bergeronneau, vinodlare i andra generationen, tillsammans med sin hustru Veronique (född Marion). Deras barn är nu på väg in i firman som tredje generationen. Firmans odlingar finns i Montagne de Reims och upp mot St. Thierry-massivet nordväst om Reims. Man odlar till största del Pinot Noir men har även odling av Chardonnay och Pinot Meunier. Man arbetar med hållbara odlingsmetoder och sedan 2004 är både insekts- och ogräsbekämpningsmedel ersatta med miljövänliga alternativ.
Större delen av odlingarna är klassade som Premier Cru och flera av företagets andra viner har erhållit internationella priser och uppmärksamhet. Idag producerar Bergeronneau-Marion 60 000 flaskor. Den största delen av produktionen säljs i Frankrike, men man har även export till Österrike och Italien. Och såklart Sverige.
Cuveé Prestige är lagrad på ekfat och innehåller en hel del av våra favoritdruva och vi ser verkligen fram emot att delge er våra tankar nedan:

Provsmakning

Färg: Läckert mörkgul.
Bubblor: Många, ivriga medelstora bubblor som är väl spridda  i glaset.
Doft: Fyllig och komplex doft av torkad frukt, vanilj, madelmassa, inslag av miniralitet. Ekfaten känns tydligt i doften.
Smak: Smaken är mogen och väl balanserad. Smaken är en aning nötig och vi känner omogna röda äpplen, blommor, kaprifol. Smaken är perfekt balanserad och vi känner inte alls lika mycket ek i smaken som vi gjorde i doften. Smaken är lite mildare än doften helt enkelt. Champagnen är förhållandevis ung men smaken är mogen.
Innehåll: 50 % Pinot Meunier 50 % Pinot Noir
Alkoholhalt: 12 %
Leverantör: Conveija
  
Pris: — kr

 Betyg: 9 av 10

Detta är en mycket doftrik champagne med härligt komplexa både smaker och dofter och vi får för första gången någonsin lust att citera Sven Ingvars och deras låttext ”…med en smak av kaprifol”. Återigen lyckas Bergeronneau Marion balansera sötma och syra på ett sätt som skulle få den allra främsta av lindansöser att blekna av avund. Som ni förstår anser vi att vår favoritodlare Bergeronneau Marion levererar igen. Detta är en champagne som knappast borde bli sämre av att lagras några år.
Drycken avnjuts med fördel till såväl kallskuret som till apertif. Vi vågar gissa att den även gör sig bra till söta efterrätter.

ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: