Charlier & Fils Rosé Prestige

En helt underbar champagne som verkligen föll oss i smaken!

I byn Mintiguy sous Chatillon strax väster om Epernay ligger vingården Charlier & Fils. De odlar mestadels Pinot Meunier och jäser sitt basvin mestadels på ekfat. En given succé i vår bok och detta är inget undantag.
Charlier & Fils har en trevlig gård att besöka och detta kommer vara den första gård vi besöker när vi åker tillbaka till Champagne nästa gång. God champagne, trevligt bemötande och fantastiska priser för deras kvalitetschampagne. När ni åker till Frankrike och ska besöka ett Champagnehus är detta ett av de vi rekommenderar. Glöm inte att ta med en rejäl bil.
Charlier & Fils är en är en förhållandevis liten odlare med 15 hektar odlingar och de producerar drygt 100.000 flaskor Champagne om året. En tydlig kvalitetsstämpel är att Charlier & Fils ingår i den sammanslutning av mindre odlare som kallas Special club. (Club Tresors). Detta är ett gemensamt grepp för att lyfta fram de olika husens allra finaste Champagner.

Provsmakning

Färg: blodapelsinsfärgad. Mer orange toner än den traditionella rosa.
Bubblor: förhållandevis få och fint fördelade små bubblor
Doft: champagnen är doftfrik! Fruktig och härligt komplex doft av vanilj, röda vinbär, aprikos. Doften är inte traditionellt champagneig men den är helt underbar!
Smak: Smaken är hälrligt rund och balanserar perfekt mellan fruktighet, syra och sötma. Smaken är bärig med inslag av röda bär, jordgubb, russin och inslag av ekfatens härliga karaktär.
Innehåll: 80 % Pinot Meunier 20 % Pinot Noir
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Charlier & Fils
Leverantör: Champagehuset importerar Charlier & Fils andra champagner
Dosage: 9 g/liter
Pris: —- (går för tillfället inte att köpa men vi gav ca 260 kr för den)

 Betyg: 8,9 av 10

Detta är en helt underbart god champagne som verkligen föll oss i smaken och den är både härligt vacker och goda att dricka. Den passar såklart till sommarfestens välkomstbubbel och även till dessert. För vår del är det nästan öppet mål att göra champagne med den godaste druvan (Pinot Meunier) och lagra den på ekfat och detta är inget undantag. Vi kommer fylla bilen med sådana här flaskor nästa gång vi åker till Frankrike!
Charlier & Fils Champagner finns för tillfället inte att köpa via systembolagets utomordentliga beställningstjänst utan det blir till att beställa på annat sätt. Eller göra som vi och köpa direkt hos dem och det är ju att föredra i vilket fall som helst. Enligt uppgift går det att beställa vissa av Charliers flaskor via Champagnehuset.
ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden

Läs mer om Charlier & Fils

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: