Miniére F & R Influence Cuvée Brut

Stilren och elegant inifrån och ut!


En av våra absoluta favoritimportörer har just lanserat en ny odlare i Sverige: Minière F&R. Vi kände såklart att vi vill prova deras champagne så fort det går och idag fick vi hem två flaskor. Totalt tillverkar man drygt 6.000 flaskor av Miniére Influence Cuvée Brut.
Minière F&R är i vanlig ordning en mindre odlare som brukat jorden på sin gård i Hermonville i fyra generationer. De soliga sydostsluttningarna levererar druvor som, enligt oss, inte kan benämnas med något annat än världsklass. Den mineralrika jordmånen i kombination med lagring på ekfat levererar en helt underbar champagne.

Provsmakning

Färg: Gyllengul i den mörkare skalan.
Bubblor: Vackert små bubblor. Glest fördelade i pelare.
Doft: Det här är en doftrik champagne med en underbar komplexitet och vi finner dofter från bokstavligen jordens alla hörn. Söta russin, tropisk frukt, ek, tjära, röda söta bär och marsipan. En i sanning härlig doftbouquet.
Smak: Smaken är syrlig med en mycket välbalanserad sötma. Vi finner såväl gula som röda äpplen, söta räda bär, tropisk frukt, lakrits och mer eller mindre hela smakpalletten finns representerad och de få smaker som saknas, citrus och mogna äppen, finner vi i eftersmaken.
Innehåll: 40 % Pinot Meunier 33 % Pinot Noir 27 % Chardonnay
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Minière F&R
Leverantör: Conveija
Socker: 5 g/liter
Pris: 459 kr
Buteljerad: juni 2013
Degorgerad: December 2018
Årtal: 82 % från 2012 och 18 % från 2011

Betyg: 9 av 10

Den eleganta stilen startar redan vid första anblicken via den vackert formade flaskan och den stilrena etiketten och efter det fortsätter den här smakrika champagnen att leverera. Den är verkligen en trevlig bekantskap och vi längtar redan efter att prova Minières övriga sortiment. Sammantaget kan man säga att det här är en välbalanserad champagne med tropiska toner. Det här är en underbart god champagne som enkelt bär upp sig själv och här behövs faktiskt inget tilltugg eller mat för att njuta. Vill man ändå äta till så passar den ljuvligt till salta rätter eller till den söta desserten. Den komplexa smaken tål även den lite tyngre måltiden.
Minière Influence Cuvée Brut är en torr champagne men för att vara torr är den ändå ganska söt. En kombination som vi verkligen uppskattar och den här champagnen kommer vi beställa mer av!
Som vanligt är detta en vara som måste beställas men den är väl värd att vänta på och numret är 77978
ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: