Louis Massing Blanc de Blanc Brut Nature

En riktigt god champagne med alla de klassiska champagneattributen!

Vi har tidigt i vår ”champagnekarriär” snubblat över champagnehuset Louis Massing och vissa av deras champagner är faktiskt riktigt bra trots att de är förhållandevis billiga. Systembolaget har ändrat deras standardchampagne utan att ändra beställningsnumret och där vill vi faktiskt utfärda en liten varning. Välj hellre denna Blanc de Blanc eller deras rosé som faktiskt är riktigt god.
Louis Massing är ett familjeägt champagnehus som Har sina odlingar strax söder om Epernay i Côte des Blancs. Här på östersluttningarna odlar man främst Chardonnay i kritrik jord och man har beteckningen Grand Cru på sina odlingar. Man förfogar över 11 ha odlingar men har med hjälp av sin status som hus möjlighet att köpa in druvor för att tillverka champagne. Man tillverkar ungefär 500.000 flaskor om året

Provsmakning

Färg: Färgen är vad vi skulle kalla ”äkta” Chardonnayfärg vilket får anses vara någon form av gyllengul. Riktigt vackert.
Bubblor: Extermt många bubblor med fart i.
Doft: Grapefrukt, russin, vinbär, krita slåss om utrymmet i den här nyanserade men ändå doftrika champagnen.
Smak: En torr, frisk smak av melon, päron, vita bär och grapefrukt i eftersmaken.
Innehåll: 100 % Chardonnay
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Deregard-Massing
Leverantör: Domaine Wines
Socker: 2,7 g/liter (all sötma kommer från det naturliga socker som återfinns i druvorna)
Pris: 375 kr

Betyg: 8 av 10

Louis Massing Blanc de blanc är en riktigt god champagne med alla de klassiska champagneattributen; kall, torr och gratis. Nåja inte gratis då för den kostade 329 kr när vi köpte den på Systembolaget men ni förstår vad vi menar. Detta är definitivt en champagne som vi kan rekommendera de allra flesta att köpa. Speciellt de som inte är riktiga champagnekännare och därmed ute efter de allra mest unika och komplexa dryckerna.
Den är lättdrucken och extremt enkel att dricka och passar faktiskt till det mesta utan den blodiga biffen eller det grillade köttet.
Brut Nature innebär att det inte är något tillsatt socker i drycken och klassificeringen går ända ner till 0 g/l men då det normalt finns en del socker i druvorna är det sällan man når ända ner. I det här fallet har man uppnått 2,7 g/l utan att tillsätta något socker.
Louis Massing Blanc de Blanc går att beställa via Systembolagets beställningssortiment och levereras några få dagar efter beställningen. Beställningsnummer 7419.
ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: