Doyard – Mahé Cuvée Désir Extra Brut

En smakrik Champagne av hög klass 
Dags att prova ytterligare en Champagne som har sitt ursprung i ett planlöst letande bland Systembolagets beställnignssortiment. Den här gången letade vi efter Blanc de Blancs och vi fann som ni förstår den här godingen. En riktigt trevlig bekantskap!

Doyard-Mahé är just den tyå av tillverkare vi gillar; en liten familjedriven vingård med anor som sträcker sig långt tillbaka. Den här gången till 1927. Idag drivs vingården av tredje och fjärde generationen Doyard som driver odling och vintillverkning på vingården. Totalt odlar de druvor på 6 hektar mark. 90 % av druvorna är Chardonnay. Varje år tillverkar de 50.000 flaskor Champagne. Inte helt oväntat ligger vingården i området Cóte des Blancs.

Provsmakning

Färg: Vackert gul. I mörkaste laget för att vara 100 % Chardonnay känns den som. 
Bubblor: Eleganta och pigga bubblor som syns i glaset men som kanppt krusar ytan.
Doft: ‘doften är komplex med en tydlig doft av Belemnitkrita (mineral). Vi känner även spår av gummi, godis, vanilj, russin och mogen frukt. 
Smak: En mycket torr smak av äpplen med inslag av citrus.
Innehåll: Chardonnay 100 % (Blanc de Blanc)
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Doyard-Mahé
Leverantör: Amka Vinimport AB
Socker: 4 g/liter
Pris: 497 kr

Betyg: 7 av 10

Det märks tydligt att det här är en välgjord Champagne. Den är smakrik och den tilltalar sannolikt den vinintresserade. Vi tycker kanske inte riktigt att smaken lever upp till det förhållandevis väl tilltagna priset även om detta uppenbart är en högklassig Champagne.

Doyard-Mahé Covée Désir Blanc de Blanc finns att beställa via systembolagets utomordentliga beställningstjänst. Levererans till vald butik utlovas inom 8 arbetsdagar men i det här fallet fick vi vänta nästan 30 dagar innan vi fick vår leverans. 
Beställningsnummer: 77647

ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: