Alain Bedel Millésime 2011

En mogen smak för vinälskaren!

Test av Alain Bedel Millésime 2011

Dags att stifta en ny bekantskap och kan man tänka sig ett bättre sätt att göra det på än att testa en årgångschampagne med 100 % Pinot Meunier? Det är inte varje dag man hittar en Champagne gjord på enbart den mjöligaste av druvor. Det här är dessutom en prisvinnare i tävligen Vigneron Independent. Den här Champagnen fick vi som tips av en vän och samma vän hade den goda smaken att beställa hem en låda av denna ädla dryck. Vi har inte testat något från detta hus tidigare och sedan vi fick hem den har vi verkligen varit sugna på att testa den. Och idag blev det äntligen läge. Vi har som vanligt valt tid och plats med omsorg och den här gången sker provningen på ett soligt Österlen. Efter en härlig dag i solen blev det dags för provning.
Alain Bedel Millesme 2011 är en förhållandevis tung och mogen Champagne som vi tror passar vinälskaren mer än den traditionella bubbelfantasten. Alain Bedel Millésme 2011 är en smak- och doftrik Champagne som verkligen ger doftsinnet 100 % tillfredställelse. Den som är ute efter en lättdrucken och enkel Champagne kan med fördel leta vidare. Här är det mogna smaker och seriöst mogna dofter som gäller.

Provsmakning

Bubblor: Elegant och stilfulla bubblor med maklig takt.
Färg: Färgen är verkligen gyllengul med inslag av guld.
Doft: Det här är en av de mest doftrika Champagner vi luktat på och dofterna får oss att tänka på russin och mogna äpplen. Rejält mogna och mycket frukt. Doften av Belemitkrita framträder först efter en stund och den är förvånansvärt frånvarande i början.
Smak: Även smaken får tankarna att vandra till mogna äpplen och mogen frukt i allmänhet. Det här är en smakrik Champagne och till en början är smaken nästan lite sur. Det här är en Champagne bättre lämpad som måltidsdryck än som välkomstbubbel på den finare tillställningen.
Innehåll:  100 % Pinot Meunier
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Alain Bedel
Sockerhalt: 2 g/l
Pris: Vi köpte via privatimport då den här produkten är en av förhållandevis få som inte finns att beställa på Systembolagets beställningstjänst och det är oklart vad priset kommer hamna på den dag den går att beställa. Om någon vill köpa går det antagligen att ordna via privata importörer eller besök i Frankrike. De priser vi sett är betydligt dyrare än vad vi betalade. Drycken fanns tidigare hos Systembolaget och då var priset 568 kr. Det var dock årgång 2010.
Leverantör: Topwines.se

Betyg 7 av 10

Det här är en Champagne som lämpar sig väl för den vinälskande matentusiastien som vill dricka Champagne genom hela kvällen. Det här är definitivt ingen Champagne för nybörjaren men för den vinintresserade är det här verkligen en Champagne vi rekommenderar. Vårt betyg ger dock inte riktigt rättvisa åt denna välsmakande Champagne men det beror till stor del på att vår smak tenderar att premiera Champagner tillverkade på Chardonnay snarare än Pinot Meunier. När den här kommer till systembolaget är vår rekommendation: köp den om ni älskar vin!
ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden
Annons

En tanke på “Alain Bedel Millésime 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: