Clos des Bergeronneau Millesime 2009

Elegant, exklusiv och unik – Clos des Bergeronneau

Bergeronneau-Marion är en av våra absoluta favoriter när det kommer till vingårdar. En liten odlare som gör det klassiska champagnehantverket till den konstart det ska vara. Man tillverkar 2 000 flaskor om året av Clos des Bergeronneau. Detta kan jämföras med till exempel Dom Perignon som tillverkar 5 miljoner flaskor om året.
Clos är ett tillägg som får användas endast av vingårdar kringgärdad av en mur. I byn Villedomange, innanför en mur växer 70-åriga vinstockar och det är allts dessa vinstockar som levererar klassdruvorna man gjort Clos des Bergeronneau av.

Provsmakning

Bubblor: Mellanstora, eleganta bubblor i räta fina linjer.
Färg: Tonen är matt gul.
Doft: Doften är komplex och elegant och förutom en tydlig doft av krita känns sublima toner av mogna äpplen, russin, bröd och nougat. Dofterna är en många och de framträder på ett elegant dolt sätt.
Smak: Torr och underbart syrlig och samtidigt rund smak med inslag av mogna äpplen och grapefrukt. Smaken är elegant och det känns att det här är resultatet av ett förstklassigt hantverk på vingården.
Innehåll: Pinot Meunier 100 %
Alkoholhalt: 12 %
Leverantör: Conveija
Socker: 7 g/liter
Pris: 849 kr

Betyg: 9,5 av 10

Detta är den tredje champagnen som vi provar från Bergeronneau-Marion och det är definitivt den godaste. Det här kan vara den godaste vi någonsin smakat faktiskt för det här är en riktigt god champagne. Hela känslan med drycken är elegant och exklusiv, det startar med grimman som är av snörmodell och slutar med den härliga smaken i gommen.
Clos des Bergeronneau är en champagne för finsmakaren och står sig mycket bra i jämförelse med till exempel Dom Perignon eller Christal. Med tanke på prislappen så skulle jag säga att den är vårt val framför dessa båda storsäljaren varje gång.

Detta är en vara som måste beställas och numret är 77269.

ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: