Champagne Bergeronneau-Marion Grande Réserve

Vår nya huschampagne!

Efter att ha sökt efter Champagne med stor del Pinot Meunier hos olika leverantörer hittade vi Bergeronneau-Marion som till 60 % består av just mjölnaren (Pinot Meunier). Att den importeras av Conveija som vi tidigare varit i kontakt med gjorde det hela ännu enklare. Vi startade med att beställa hem en flaska via Systembolagets utmärkta beställningstjänst. Efter bara 3 dagar fanns den att hämta på vårt lokala Systembolag och det dröjde inte mer än några dagar innan vi testade den. Det var svårt att hålla sig faktiskt. Provningen kan ni läsa om nedan men vi kan redan nu avslöja att det här är ingen prestigechampagne men det är verkligen en god och prisvärd Champagne. En av de allra bästa i sin prisklass!  Jämför man med någon liknande produkt med betydligt större marknadsföringsbudget så får man räkna med åtminstone ett par hundra kronor för samma kvalité.
Bergeronneau-Marion är en odlare som likt de allra flesta av våra favoriter, drivs som ett litet familjeföretag. Den har alla chanser att bli vår nya huschampagne faktiskt.

Provsmakning

Bubblor: Många snabba och förhållandevis stora bubblor i riktig mängd.
Färg: Perfekt gyllene, ljusgul.
Doft: Brödig doft med inslag av Mineral (krita), citrus/lime och grapefrukt. 
Smak: En härligt, torr, elegant smak av äpplen, citrus, mineral med en viss sötma. Smaken är elegant, frisk och känns exklusiv.
Innehåll: 60 % Pinot Meunier 30 % Pinot Noir, 10 % Chardonnay
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Bergeronneau-Marion
Leverantör: Conveija
Socker: 11 g/liter
Pris: 249 kr

Betyg: 9 av 10

Den här Champagnen är verkligen en god dryck som kan drickas till det allra mesta. Den är så god och lättdrucken att det nästan är farligt. Samtidigt är den en aning ”enkel” och för den som söker en riktigt tung Champagne finns det kanske bättre alternativ. Den som däremot ska bjuda på lite finare fest och vill kosta på sig en riktigt prisvärd Champagne istället för Cava eller Prosecco kan med fördel köpa hem ett par lådor Bergeronneau-Marion istället och därmed garantera ett lyckat kalas! För egen del beställde vi omgående en låda för att ha hemma. Sannolikt kommer vi alltid ha några flaskor av den här Champagnen hemma. 

Champagne Bergeronneau-Marion Grande Réserve finns att beställa via systembolagets utomordentliga beställningstjänst. Levereras till vald butik inom 8 arbetsdagar. Ofta inom 4-5 dagar.
(Beställningsnummer: 76754)

ChampagneGuiden på Instagram: @champagneguiden

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: